Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Indische Koolsoep

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 klein Chinese kool (ca. 400 gr)
200 gr biefstuk
2 bosuitjes
3 eetl arachideolie of zonnebloemolie
1 eetl bloem
1,2 l kippenbouillon (van tablet of uit pot)
4 eetl ketjap manis
1 theel sambal oelek
1 zakje kroepoek

Bereiden

Halveer de kool in de lengte. Snijd er smalle reepjes van.
Snijd de biefstuk in reepjes.
Snijd de bosuitjes met het loof in ringen.
Verhit 2 eetl olie en roerbak hierin de Chinese kool 5 min. Strooi de bloem erover. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 5 min.
Schep de bosuitjes erdoor en kook nog 2 min.
Verhit de rest van de olie en bak hierin de biefstukreepjes rondom bruin.
Schenk de ketjap erover en roer de sambal oelek erdoor.
Verdeel de biefstukreepjes over soepkommen of soepborden.
Schep de soep erop en serveer er kroepoek bij.

Bereidingstijd 25 minuten

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Courgette soep
Heldere paddenstoelensoep
Pittige tomatensoep met gember-peperroom
Traditionele humpkessoep
Wortelsoep met gegrilde garnalen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes